+
Vestigingslocatie zoeken
Menu Vestigingslocatie zoeken

De Friese foodsector

Een goede voedingsbodem

Melk bij het ontbijt, een koekje bij de koffie, een dropje voor tussendoor en ‘s avonds de ‘piepers’ op tafel. De Friese foodsector maakt het mogelijk. Een sector die sinds jaar en dag een van de belangrijkste motoren is van onze economie. Maar hier wordt niet alleen geproduceerd. Hier eren we onze tradities, hier innoveren we, hier maken we het verschil. We lopen voorop en bewegen hemel en aarde om food-ondernemers hier optimaal te laten gedijen.

Nummer een in de foodsector

FrieslandCampina, Koopmans, Oliehoorn, Levo, Hellema Hallum, Autodrop, de vele aardappelboeren: in Friesland zijn meer dan 25 bedrijven gevestigd die A-merken produceren. Hiermee heeft de provincie het hoogst aantal voedselproducerende bedrijven van Nederland. Dit koesteren we en blijven we vergroten. Ondertussen ontvangen we nieuwe bedrijven in de foodsector met open armen. In Friesland is volop de ruimte voor bedrijven die zich willen vestigen op een plek waar de lijnen kort zijn en de expertise groot.

Aan innovatie geen gebrek

We kunnen en mogen niet stilstaan. Om onze foodsector verder te brengen, hebben we innovatie nodig. Daaraan is in Friesland geen gebrek. In het Noorden staan een aantal toonaangevende kennisinstellingen, waaronder de Dairy Campus, de Watercampus, het Bakery Sweets Center, Hogeschool Van Hall Larenstein met het Food Application Center of Technology (FACT), de Energiecampus en Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics. Hie wordt dag en nacht onderzoek gedaan, geëxperimenteerd en geïnnoveerd op het gebied van voeding, proceswater, verpakkingstechnologiën en duurzaamheid. Vestigt u uw bedrijf in Friesland, dan plukt u daar de vruchten van.

Kansen benutten

Die innovatie en nauwe samenwerking onderling zorgt ervoor dat we kansen in de markt goed kunnen benutten. Biologische landbouw, plantaardige eiwitten en tarwemelk zijn voorbeelden van opkomende trends in food. Het zijn kansen voor grootschalige ontwikkelingen die we in samenwerking met de bedrijven, kennisinstellingen en de honderden jonge talenten die te vinden zijn op Nordwin College en Van Hall Larenstein aangrijpen. Hier werken we aan lokale oplossingen voor wereldwijde problemen en staan we vooraan om nieuwe innovaties te introduceren. Van oudsher zijn we echte trendsetters. Wie de Friese foodsector komt versterken, valt absoluut met de neus in de boter.

Kom hier meer te weten over Vestigen in Friesland. Wilt u uw onderneming vestigen in de Nederlandse hotspot in de foodsector, dan kunt u rekenen op één aanspreekpunt voor al uw ondernemersvragen. Neem direct contact op met een van onze adviseurs.

Deel deze pagina:

Friesland, kom verder!

In Friesland zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij staan voor u klaar en ontmoeten u graag.